31 January, 2013

Khutbah Jumaat: Penghinaan terhadap Nabi s.a.w dan Islam

Surau Desa Jenaris, Kajang: 1 Februari 2013: Khutbah Jumaa'at hari ini berpaksikan isu tentang penghinaan terhadap Nabi s.a.w. dan Agama Islam.Penghinaan kepada Nabi s.a.w terus dilakukan oleh orang kafir laknatullah yang diterajui Zionis. Setelah filem Innocence of Muslim, majalah mingguan di Perancis, Charlie Habdo, memuatkan kartun yang menista Nabi s.a.w. Penghinaan seperti ini bukan kali pertama. Sebelum ini, pada tahun 2005, karikatur yang menggambarkan Rasulullah s.a.w sebagai pengganas dikeluarkan oleh surat khabar Jyllands-Posten, Denmark. Tahun berikutnya karikatur Nabi s.a.w yang berserban, dengan bom di kepala juga dimuatkan di beberapa surat khabar di Eropah, France Soir di Prancis, Die Welt di Jerman, La Stampa di Italia dan El Periodico di Spanyol.

Serangan penghinaan tersebut bukan sahaja datangnya daripada individu, pertubuhan atau kumpulan anti-Islam, tetapi juga keluar daripada mulut-mulut penganut Islam yang sudah jauh tersasar dari segi pegangan akidah dan pemahaman mereka terhadap ajaran agama suci tersebut. Siapa tidak kenal Salman Rushdie, Taslima Nasreen, Irshad Manji, Ayaan Hirsi Ali. Mereka ini diangkat oleh Barat sebagai wira dan diberikan perlindungan dan ruang secukupnya untuk terus melukai hati dan perasaan umat Islam.

Di Malaysia, umat Islam masih tidak lupa akan ungkapan-ungkapan mempersenda dan menghina Nabi s.a.w. yang dikeluarkan oleh bekas Perdana Menteri yang disanjungi ramai (PERINGATAN KEPADA PARA PENYANJUNG INDIVIDU YANG MENGHINA NABI S.A.W.: JANGAN TERJEBAK SAMA!)

1. "Sapa tau janggut Nabi macam mana? Sapa biasa tengok janggut nabi, ada gambar? Kita tak tau. Ada pulak yang kata janggut mesti sampai ke pusat. Ada yang spesial sikit macam tu! (ketawa). Apakah kita nak jadikan ini ukuran agama Islam kerana kita berjanggut maka kita Islam. Kononnya Sunnah Nabi. Kita tak tau. Kita tak tau sebenarnya macam mana janggut dia (Nabi) (menahan ketawa)." - - Ucapan di Majlis Tertutup Majlis Agama Kebangsaan, 1997.

2. "Di zaman itu nak cukur pun mudah ke? Dia bukan ada Gillette. Zaman Nabi ada Gillette ke, tak dak. Pisau cukur pun tak dak masa tu. Jadi masalah macam mana nak cukur masa tu. Lepas itu, dia berjalan sana sini naik unta. Bukan nak dapat air banyak...(di) padang pasir". – Ucapan di Majlis Tertutup Majlis Agama Kebangsaan, 1997.

3. "Jadi kita juga tidak perlu berterima kasih kepada Nabi Muhammad s.a.w. Jika tidak Nabi Muhammad, orang lain akan diutuskan untuk menyampaikan agama Islam. Oleh itu tidak perlulah kita mengagung-agungkan Nabi Muhammad. Memadailah dengan bersyukur kepada Allah s.w.t. sahaja." Petikan ucapan beliau sewaktu Perhimpunan Agung Umno di Dewan Merdeka Pusat Dagangan Dunia Putera, Kuala Lumpur pada Tarikh 11-05-2000.

Amaran Allah s.w.t terhadap orang yang menghina dan memperlekeh Rasulullah s.a.w:

1. Dalam QS.9.At-Taubah : 61 dinyatakan bahwa siapa saja yang menyakiti Rasulullah SAW akan mendapat azab yang pedih.

2. Dalam QS.9.At-Taubah : 63 ditegaskan barangsiapa yang menentang Allah SWT dan Rasulullah SAW akan masuk dan kekal dalam Neraka Jahannam serta terhinakan.

3. Dalam QS.33.Al-Ahzaab : 57 dinyatakan bahwa siapa saja yang menyakiti Allah SWT dan Rasulullah SAW, maka ia dilaknat di dunia dan akhirat serta akan mendapat azab yang menghinakan.

4. Dalam QS.33.Al-Ahzaab : 61 ditegaskan bahwa siapa saja yang menyakiti Rasulullah SAW adalah terlaknat dan dimana saja dijumpai ditangkap dan dibunuh.

5. Dalam QS.58.Al-Mujaadilah : 5 dinyatakan barangsiapa yang menentang Allah SWT dan Rasulullah SAW niscaya pasti akan disiksa dan terhina.

6. Dalam QS.58.Al-Mujaadilah : 20 ditegaskan barangsiapa yang menentang Allah SWT dan Rasulullah SAW niscaya pasti termasuk orang yang rendah dan hina.

7. Dalam QS.4.An-Nisaa’ : 52 dinyatakan dan ditegaskan bahwa barangsiapa yang dilaknat oleh Allah SWT maka niscaya ia tidak akan memperoleh penolong baginya.

Dalam ketujuh-tujuh ayat di atas sangat jelas bahwasanya mereka yang MENYAKITI dan MENENTANG Allah s.w.t. dan Rasulullah s.a.w terhina dan dilaknat serta akan diazab dalam Neraka Jahannam.

Maklumat tambahan tentang penghinaan terhadap nabi s.a.w. dan agama Islam di Internet

Penghinaan dilakukan oleh seorang wanita yang menggelarkan dirinya, Mak Cik Hajjah Sitt Al-Wuzara. Beliau  dikatakan bekas penganut agama Islam sangat gemar memaki hamun agama Islam di laman sosial Facebook dan di Twitternya dan atas sebab itu beliau mendapat perhatian meluas selepas didedahkan di stesen berita tempatan.

Gadis gila ini asalnya dikatakan beragama Islam. Malah, ada cubaan beberapa kumpulan untuk mendedahkan secara ekslusif siapa sebenarnya Sitt Al Wuzara?

Salah satu penemuan mereka ialah wanita itu merupakan rakyat Malaysia dan nama asalnya ialah Adlin Abd Jalil. Identitinya dikenal pasti selepas Si Malaun Adlin ini sendiri memuat naik gambar kad pengenalannya untuk tatapan umum. Si Malaun Adlin dikatakan tinggal di Sweeden dan menjadi ahli aktif di sana untuk memurtadkan umat Islam yang berada di Sweden.

Hingga kini, dikhabarkan syaitan bernama Adlin sudah banyak memurtadkan umat Islam dan jumlahnya boleh dikatakan agak tinggi. Setiap hari, ada sahaja kata-kata yang cubaan memesongkan akidah umat Islam dikeluarkan oleh Si Malaun Sesar ini untuk bacaan orang ramai termasuk pengikutnya di Facebook.

Dia juga dikata membuat kajian setiap ayat dalam Al-Quran dan hadis-hadis daripada Rasulullah s.a.w, akan tetapi dia akan menyasarkan maksud sebenar ayat atau hadis tersebut agar umat Islam terkeliru.

Selepas pendedahan demi pendedahan dilakukan, Iblis ini senyap seketika daripada operasinya yang suka mengeluarkan kata-kata makian dan lucah terhadap Islam. Namun, Syaitan bertubuh manusia ini akan terus muncul dalam usahanya membuat provokasi melampau tentang Allah s.w.t dan Rasulullah s.a.w.

Beberapa screen shot kata-kata makian dan provokasi Si Iblis itu di Facebook untuk tatapan anda...


Semoga Allah memberi penunjuk kepada semua penghina-penghina di atas sebelum nyawa mereka direntap Malaikat Maut.
Read more...

Kenapa susah-susah lahirkan aku?

Semenyih, Kajang: 31 Januari 2013
Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun maut dipercayai menjadi mangsa dera anggota keluarganya dalam kejadian di rumah mereka di Semenyih, di sini, semalam. Difahamkan, anak sulung daripada tiga adik-beradik itu sering dirotan ibunya berusia 25 tahun kerana sikapnya yang hiperaktif dan enggan berhenti menangis.

Kanak-kanak itu ditemui tidak bernyawa oleh wanita terbabit ketika mahu mengejutkan anaknya yang tidur untuk mandi jam 11 pagi. Menurut sumber, suri rumah terbabit yang panik menghubungi suaminya yang juga anggota tentera sebelum lelaki terbabit yang berada di pejabatnya bergegas pulang ke rumah.


IBU mangsa keluar bersama pegawai polis dari bilik mayat Hospital Serdang.


“Selepas mendapati anaknya itu sudah meninggal dunia, lelaki terbabit melaporkan kejadian itu kepada polis,” katanya.

Sumber berita di sini.Apa punya makhluk engkau nih! Allah pinjamkan kau anak, kau dera dan bunuh...
Read more...

Kasih Allah kepada hamba-Nya suatu yang paradoks...

Kalau manusia membalas kasih terhadap kekasihnya, kekasih itu diberikan sesuatu yang  menyukakan hati dan menghiburkan jiwa. Jika kekasih disakiti, lambat laun kekasih itu akan meninggalkan kita.

Berlainan sekali dengan Allah azzawajalla, kasih-Nya terhadap kekasih-Nya ditunjukkan secara aneh, tidak seperti manusia. Allah mencurahkan kasih terhadap hamba-Nya dengan disusah-susahkan hamba-Nya itu dengan pelbagai penderitaan.


Kekasih-kekasih Allah ialah para rasul dan ambiya dan juga orang yang soleh dan bertaqwa sepanjang zaman. Kasih Allah kepada mereka dizahirkan dengan memiskinkan mereka, mereka dibenci orang, disakiti, dihalang perjuangannya dan diperangi, diburu oleh musuh-musuhnya dan pelbagai lagi.

Mereka dibuang dan terbuang di negara orang dalam kehidupan yang menyusahkan. Namun mereka faham kasih Allah terhadap mereka. Kerana itulah mereka redha, mereka bersabar dalam penderitaan dan kesengsaraan.

Nabi s.a.w pernah bersabda: "Dugaan yang paling dahsyat ditimpakan adalah kepada para rasul dan ambiya dan auliya". Kemudian mereka selepas itu mengikut peringkat yang diberikan iman kepada mereka. Semakin tinggi iman mereka, semakin berat dugaan ditimpakan kepadanya. Jika kurang iman mereka, kurang pula dugaan yang mereka rasai. Dugaan yang ditimpa kepada orang beriman mengikut tinggi rendahnya iman.

Jika seorang Islam tidak pernah ditimpa dugaan atau dugaannya ringan sahaja, janganlah segera berasa gembira. Entah-entah anda sudah tidak ada perhatian lagi daripada Tuhannya. Nauzubillah...

Ingatlah...
Kasih Allah s.a.w. kepada hamba-Nya bukan macam manusia, malah kasih Allah kepada hamba-Nya unik kaedahnya.  Hanya orang bertaqwa sahaja benar-benar memahami akan hakikat ini.Ya Allah, limpahkanlah kasih-Mu ke atas diriku...

Read more...

Seronoknya dikelentong...

PUTRAJAYA - 30 Januari 2013: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah membuat tempahan dakwat kekal yang akan digunakan dalam pilihan raya umum (PRU) akan datang, kata Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof. Beliau bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai tarikh tempahan serta tarikh penghantaran akan dilakukan. "Untuk persediaan bagi proses tempahan sehinggalah penghantaran memerlukan kira-kira dua atau tiga bulan dan dakwat itu boleh tahan untuk digunakan selama enam bulan," katanya kepada pemberita selepas melancarkan laman web khas untuk PRU ke-13 di sini, hari ini. Sumber berita: Di siniSusah rupanya untuk melaksanakan penggunaan dakwat kekal dalam pilihanraya, macam kena dirikan sebuah kondominium. Sedangkan banyak negara telah pun menggunakan kaedah ini termasuk China, Ghana dan Denmark. India sebagai pengeluar dakwat tersebut telah menggunakan kaedah calitan jari pengundi ketika pilihanraya sejak tahun 1962 lagi (masa ni aku belum lahir lagi beb!).
Persoalannya, adakah ini merupakan satu lagi siri penipuan oleh SPR?

Pada piliharaya umum 2008, penggunaan dakwat kekal ditarik pada saat-saat akhir. Alasannya adalah untuk mengambil kira hak warganegara yang layak mendapatkan kertas undi tetapi enggan dicalit dakwat kekal. Bukan calang-calang, alasan ini diberikan oleh Dato' Nazri, menteri undang-undang.

Namun, bekas pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman dalam satu kenyataan kemudiannya mendakwa beliau mahu melaksanakan pelbagai permbaharuan ketika menjadi nombor satu SPR, termasuk memperkenalkan dakwat kekal, tetapi disekat oleh pihak tertentu yang disembunyikan namanya.

Harapan kita supaya ada lagi kelentong berkualiti seperti ini untuk PRU13. Seronoknya kena kelentong...

Ya beda bedu...

Read more...

Kini, Ruwaibidhah lebih banyak berbicara...

Imam al-Bukhari menyebut, kewajipan seorang Muslim sebelum beramal adalah berilmu. Jangan sesekali menghina dan memandang rendah akan kemampuan mereka yang memiliki ilmu. Islam melihat ilmu dan amal sebagai penyumbang kepada kehidupan bahagia di dunia dan akhirat. Allah berfirman yang bermaksud: “Katakanlah: Adakah sama orang yang mengetahui dengan orang yang tidak mengetahui? Sesungguhnya orang yang berakal yang dapat menerima pelajaran.” (Surah Az-Zumar, ayat 9).Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: “Barang siapa menginginkan soal yang berhubungan dengan dunia, wajiblah ia memiliki ilmunya dan barang siapa yang ingin (selamat dan berbahagia) di akhirat, wajiblah ia mengetahui ilmunya pula; dan barang siapa yang menginginkan kedua-duanya, wajiblah ia memiliki ilmu kedua-duanya pula.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).

Ilmu adalah elemen pembangunan yang penting dalam menjamin kelangsungan hidupnya hati kita. Kata Saidina Ali Bin Abi Talib: “Hidupnya hati adalah berkat bertambahnya ilmu sedangkan matinya hati akibat ketiadaan ilmu. Sihatnya hati berkat keyakinan sedangkan sakitnya hati akibat keraguan”.Bagaimanapun akhir-akhir ini golongan yang tidak berilmu cenderung berlagak seperti mereka berilmu tinggi. Natijahnya membawa kepada porak peranda kehidupan manusia dan kemusnahan binaan ilmu yang sebenar. Elemen kemusnahan dan kerosakan umat terjadi apabila yang tidak berilmu dalam aspek pengurusan bercakap soal urusan umat, jahil berlagak seperti orang alim, menghafal sepatah dua ayat berlagak hafiz, bukan ulama mengaku dirinya ulama kononnya untuk dihormati dan dikagumi. Maka ketika itu bersedialah kita menerima akibatnya. Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Apabila sesuatu urusan diserahkan kepada bukan ahlinya, maka tunggu saat kehancurannya.” (Hadis riwayat Al-Bukhari).


Apa yang mendukacitakan, akhir-akhir ini lahir golongan disebut oleh Rasulullah s.a.w sebagai Ruwaibidhah, golongan sebenarnya tidak berilmu tetapi dilihat berilmu, tidak berkelayakan tetapi cuba menonjolkan diri. Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Akan datang kepada kalian masa yang penuh dengan tipu daya; ketika itu orang akan mempercayai kebohongan dan mendustakan kebenaran. Mereka mempercayai pengkhianat dan tidak mempercayai pembawa kebenaran. Pada masa itu, ruwaibidhah akan berbicara. Rasulullah s.a.w ditanya: Apakah itu Ruwaibidhah? Lalu Rasulullah menyebut: Ruwaibidhah ialah orang bodoh (yang berbicara) urusan umat.” (Hadis riwayat Ibnu Majah dari Abu Hurairah) dengan ahli ibadah bagaikan bulan purnama atas seluruh bintang” (Hadis riwayat Abu Dawud, Ar-Tirmidzi dan Ibnu Majah).Setiap hari harus baca buku...

Read more...

Bashar Al-Asad dikatakan hampir tewas: Mayat tenteranya bergelimpingan di Kwers

SYRIA (voa-islam.com) – Khamis, 24 Januari 2013, salah seorang tentera Bashar Al-Asad yang membelot mengatakan bahawa jasad pasukan tentera Bashar Al-Asad bergelimpangan di bandar ketenteraan Kwers. Komando Umum Tentara Pembebasa Syria, melalui halaman di jejaring sosial Facebook, menyatakan bahawa tentera Al-Asad yang membelot itu berhasil keluar dengan selamat dari bandar tersebut. Ketika itu, sedang berlangsung pertempuran antara pihak mujahidin dengan tentera Bashar Al-Asad dalam usaha pembebasan bandar berkenaan daripada rejim Bashar.Halaman sosial tersebut juga menukilkan perkataan seorang mujahidin bahawa jasad dan mayat tentera Bashar memenuhi tempat itu dan bagian tubuh mereka berserakan di sudut – sudut bandar, dan keadaan di sana sukar untuk digambarkan serta tentera pemerintah tidak akan bertahan dan hanya mampu bangkit dalam waktu yang lama. Nasib Presiden Bashar al-Assad hanyalah akan menghitung jari tangan, dan kekuatan ketenteraannya terus merudum, akibat pembelotan, dan akibat penggabungan dengan para pejuang mujahidin yang ingin menggulingkan Bashar al-Assad yang sangat biadab dan keji. (usama/imo).
Doa kaum muslimin di seluruh dunia telah diperkenankan Allah s.w.t...

Read more...

Ali Rustam kata Nasha lebih hebat daripada Pemimpin Tertinggi PAS yang ada sekarang...

MELAKA, 30 Jan — Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam mencabar PAS memecat Nasharuddin Mat Isa sebagai anggota parti itu selepas menggugurkannya daripada pelbagai jawatan dalam parti itu. Sambil mempersoalkan mengapa PAS tidak berbuat demikian, beliau berkata mungkin PAS takut kehilangan sokongan kerana bekas timbalan presiden PAS itu masih mempunyai pengaruh yang kuat.

Beberapa bulan lalu Ali Rustam menjadi buah mulut rakyat kerana mengatakan
PR iri hati kerana kehadiran tetamu yang terlalu ramai ketika perkahwinan anaknya

“Saya nak tengok apakah PAS berani pecat Nasharuddin…saya cabar Nik Aziz (Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat) dan Hadi (Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang) pecat Nasharuddin. “Mengapa mereka tak pecat, nampak mereka ini takut pada Nasharuddin kerana beliau mungkin lagi hebat daripada pemimpin tertinggi PAS yang ada sekarang,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Dewan Tun Sri Lanang, Sekolah Menengah Kebangsaan Malim dan penyampaian Anugerah Kecemerlangan PMR 2012 di sini, pada Rabu.

RM600 ribu sahaja...

Beliau mengulas pemecatan Nasharuddin daripada Majlis Syura Ulama PAS dan tidak dicalonkan bagi mempertahankan kerusi Parlimen Bachok.Ish-ish-ish...

Read more...

Sinis: Islam Bermula Di Tanah Arab, Disebarkan Di Barat dan Mati Di Tanah Melayu

Pandangan sinis Ustaz Emran Ahmad terhadap Melayu dalam artikel ini, walaupun sedikit agak keterlaluan tetapi ada mutiara di dalamnya. Sila teruskan pembacaan.

Apabila Islam diturunkan ke dalam masyarakat Arab, ia disebarkan oleh pendakwah Arab ke hampir 1/3 pelusuk dunia. Tidak perlu ustaz dan ulama' untuk melakukan perkara itu, cukup pedagang-pedagang Arab yang membawa dakwah Islam ke China, India dan Tanah Melayu. Seterusnya Islam tersebar ke Eropah dan kitab-kitab, termasuk al-Quran dicetak serta diedarkan sehingga masyarakat barat berebut-rebut membacanya dan menyebarkan isinya. Sehingga kini di Amerika Syarikat sahaja dianggarkan lebih 2.6 juta rakyatnya memeluk Islam dan jumlah itu berkembang dengan pesat. Itu belum mengambil kira perkembangan Islam di United Kingdom, Perancis, Kanada, Australia dan negara-negara lain.

Melayu suka menjadikan al-Qur'an sebagai hantaran perkahwinan

Hanya satu kawasan sahaja di dunia ini yang berjaya menyekat kemaraan dakwah Islam dan berhasil membuatkan orang yang sudah Islam menjadi murtad, iaitu di Malaysia. Di tangan orang Melayu, Al-Quran 'diperam' menjadi hak milik bangsa Melayu sehingga tidak boleh dipegang oleh orang bukan Islam, tidak boleh dibaca oleh orang bukan Islam dan Islam dijadikan agama khusus hanya untuk orang Melayu.


Melayu suka membaca al-Qur'an di atas kuburan

Ingatlah, Islam itu seperti air yang mengalir, ia memberi manfaat dan menyucikan. Namun jika disekat dan dikepong, air itu akan bertakung menjadi kotor kerana tidak mengalir, sampah akan berkumpul dan mengeluarkan bau yang busuk dan menjelekkan

...PECAHKAN kepungan!

...PECAHKAN takungan!

...Biarkan ISLAM itu mengalir barulah airnya akan jernih dan kembali suci!Saudara saya Firdaus Wong Wai Hung dan mereka yang menyeru dakwah kepada non-Muslim selalu tertekan dengan sikap Melayu yang cuba mahu mengongkong Islam dan mengepungnya sehingga ia menjadi air yang busuk dan memualkan!

p/s Ustaz Emran Ahmad adalah Muslim berbangsa Melayu....Sumber: Di sini

Wallahualam...

Read more...

Wartawan AS masuk Islam setelah mewawancara komandan mujahidin Aleppo

ALEPO.SYRIA.(voa-islam.com) – Bumi ribath dan jihad senantiasa menyebarkan rahmat. Kerana di sana Allah menurunkan hidayah kepada hamba – hamba-Nya yang membela agama Allah, kehormatan Islam dan muslimin.


Selasa, 29 Januari 2013, para aktivis Syria memaklumkan di jejaring sosial di internet bahawa ada seseorang wartawan Amerika yang masuk Islam setelah berjumpa dengan seorang komandan pejuang Syria di kota Aleppo. Para aktivis mengatakan bahwa wartawan tersebut, yang tidak mahu disebut namanya, bekerja di surat kabar New York Times yang terkenal, masuk Islam setelah wawancara yang memakan masa satu jam bersama komandan Liwaut Tauhid, Abdul Qadir Shalih, di Aleppo. Abdul Qadir Shalih adalah pemuda yang berusia 33 tahun. Beliau bekerja di Mare, salah satu desa Aleppo, sebagai peniaga sebelum ia menjadi komandan batalion Mare yang merebut kuasa dari pemerintah Syria. Kemudian setelah itu ia menjadi komandan batalion Liwaut Tauhid.(usamah/imo).
Wallahualam...

Read more...

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...