27 March, 2013

Cristiano Ronaldo: Saya sudah mula menghafal al-Qur'an...

Cristiano Ronaldo: "Saya sudah mula menghafal Al-Fatihah..mungkin nanti saya akan minta (Ozil) ajarkan saya berwudhu."

Mezut Ozil:"Cristiano Ronaldo selalu menunggu saya selesai solat di bilik rehat..saya tahu dia ingin mendengar saya mengaji."

Gembiranya jika cerita ini benar... 

Jika hal semacam ini menjadi realiti, ia akan memberi impak yang besar kepada perkembangan Islam..
Read more...

Pengganas 969 membunuh Muslim di Meikhtila, Myanmar...

(Arrahmah.com) – Kekejaman terhadap Muslim di Myanmar terus meluas. Sejumlah ekstrimis Buddha melancarkan serangan membabi buta terhadap masyarakat Muslim dan harta benda mereka. Kekejaman bermula sejak Rabu (20/3/2013) di Myanmar Tengah, tepatnya di kota Meiktila, di mana segerombolan musyrikin Buddha menyerang kaum Muslimin dengan membakar masjid-masjid, rumah-rumah warga, dan sekolah-sekolah Islam.Tragedi ini telah mengakibatkan kerugian besar di pihak Muslim dan korban kematian dan terluka, yang sebahagian besarnya adalah Muslim, sementara sejumlah kecil lainnya warga Buddha.  Tragedi awal bermula daripada perselisihan antara penjaga kedai emas milik Muslim dan pelanggan Buddha pada Rabu (20/3) pagi. Tidak jelas punca permasalahannya dan siapa yang salah antara mereka, tetapi pelanggan itu adalah orang yang pertama kali menampar penjaga kedai (perempuan) itu, menurut laporan warga setempat dalam sebuah pendapat yang diterbitkan oleh M-Media pada Ahad (24/3).

Setelah itu, lanjut laporan tersebut, penjaga kedai lainnya (pria) memukul pelanggan itu dengan kerusi. Kemudian pertengkaran mereka meletus menjadi serangan besar-besaran kerana pelanggan itu tidak pergi melapor ke pejabat polis melainkan kembali dengan membawa orang yang banyak, para anggota “969″, mereka mulai menghancurkan kedai emas itu dan selanjutnya membakar rumah-rumah, masjid-masjid, serta sekolah-sekolah Islam di kota itu. Dan kemudian mulai membunuhi warga Muslim. Yang paling buruk adalah 28 pelajar dan 4 guru di sebuah sekolah Islam dibakar hidup-hidup, menurut laporan tersebut. Dalam laporan opini tersebut, warga itu mengatakan, “Saya ingin menyebutkan bahawa ada banyak Buddha yang baik di Meiktila yang menyembunyikan para tetangga Muslim mereka ketika Pengganas "969" datang. Dikatakan bahawa para pelajar dan guru sekolah Islam itu awalnya diberikan perlindungan oleh seorang tetangga Buddha. Ketika ia menolak untuk memindah-tangankan orang-orang Muslim itu kepada para teroris itu, rumahnya dibakar bersama Muslim di dalamnya.” Pengganas “969″ adalah sebuah organisasi  yang dianggotai sebahagian ekstrimis Buddha yang menyebarkan surat-surat pencetus kebencian yang menuduh umat Islam merencana untuk menguasai negara Myanmar dan sebagainya. Meskipun surat itu adalah bohong, sebahagian besar Buddha meyakini surat itu adalah benar. Mereka merasa bahawa Muslim adalah ancaman bagi mereka.Jumlah kematian dan terluka serta jumlah bangunan Muslim akibat serangan di kota ini masih simpang siur. Sebagian laporan mengatakan korban kematian mencapai 44 orang, sebahagian mengatakan lebih 100 orang, sementara 800 rumah dan 11 masjid hancur. Muslim di Meiktila adalah minoriti, jadi jika 800 rumah dihancurkan maka diperkirakan hampir semua warga Muslim kehilangan tempat tinggal. Sebagian kecil warga Buddha juga menjadi korban. Serangan serupa daripada para ekstrimis itu juga terjadi di beberapa kota lainnya di Myanmar. Memaksa ribuan warga Muslim berkurung. Tragedi ini tidak hanya menyisakan kerugian besar dan kesedihan mendalam, tetapi juga mengacaukan hubungan bertetangga umat Islam dan umat Buddha yang telah berdampingan selama ini.

“Sesungguhnya kamu dapati orang-orang yang paling keras permusuhannya terhadap orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik.” (Qs. 5:82).
 

Semoga Allah melindungi orang-orang beriman..
Read more...

Maharaja fitnah bersama pejuang Islam negara...

Nampak betapa akrab Papafirnah a.k.a Papagomo dengan pemimpin negara yang istikomah memperjuangkan Islam...Mereka ceria kerana misi mengaibkan orang telah tercapai. Wang bagi menampung saman bukan menjadi masalah kerana para pemimpin yang memperjuangkan agama ini sentiasa bersedia menginfakkan duit rakyat untuk Papafitnah.

Marilah kita terus memilih pemimpin-pemimpin seperti ini kerana pemikiran strategik mereka yang menggunakan macai seperti Papafitnah sangat berguna untuk membangunkan negara...

Hidup Barisan Nasional...


 

Apabila perut penuh diisi duit haram, inilah jadinya...
Read more...

Apa terjadi pada tubuh kita di alam kubur?

SESUNGGUHNYA mayat di dalam kubur, akan melalui beberapa fasa perubahan, dan inilah fasa-fasa mulai pada malam pertama masuk ke alam kubur sehingga 25 tahun setelahnya.


Malam pertama di kubur tubuh badan mula membusuk dan ia dimulai daripada perut dan kemaluan. Subhanallah, perut dan kemaluan adalah dua hal terpenting yang dijagai oleh anak cucu Adam di dunia. Dua hajat, yang kerananya Allah azza wa jalla membuat manusia rugi di dunia akan membusuk pada malam pertamanya di kubur. Setelah itu, mulailah jasad berubah warna menjadi hijau kehitaman. Setelah pelbagai solekan, dan alat-alat kecantikan membuatnya memiliki ragam pesona, rupa-rupanya tubuh manusia hanya akan memiliki satu warna saja.

Malam kedua di kubur, mulailah anggota-anggota tubuh lain membusuk seperti: limpa, hati, paru-paru dan rusuk.

Malam ketiga di kubur, mulailah anggota-anggota tubuh itu mengeluarkan bau busuk yang melampau.

Seminggu selepas itu, wajah mulai tampak membengkak, begitu juga dua mata, kedua bibir dan pipi.

Selepas 2 minggu, rambut mulai gugur.

Selepas 15 hari, lalat hijau mulai dapat mencium bau busuk dari jarak 5 km, dan ulat-ulat pun mulai menutupi seluruh tubuh.

Selepas 6 bulan yang tinggal hanya rangka tulang saja.

Selepas 25 tahun,  rangka tubuh ini akan berubah menjadi semacam biji, dan di dalam biji tersebut, kita akan menemukan satu tulang yang sangat kecil yang disebut ‘ajbudz dzanab (tulang ekor). Daripada tulang inilah kita akan dibangkitkan oleh Allah azza wa jalla pada hari kiamat. Inilah tubuh yang selama ini kita jaga. Inilah tubuh yang kita berbuat maksiat kepada Allah. Oleh sebab itulah, jangan gunakan jasad ini secara sia-sia, kerana dia akan mendapatkan apa yang telah disebutkan.

(AR/Dr.Zuhair Rabih (Anggota Haiah I’jazul Ilmi, Makkah al-Mukarromah)/
Sumber: Majalah Qiblati Edisi 06, Tahun V, 03-1431H/03-2010M, Hal.46-47]
 

Masya-Allah!
Read more...

Keterlaluan, pembersihan etnik di Myanmar..

400 ekstrimis Buddha pada tengah malam Isnin (25/03/13) menyerang rumah-rumah dan masjid-masjid Muslim Rohingya di kawasan Bago yang terletak 60 km di utara Rangoon, sementara tidak ada campur tangan pihak berkuasa dalam usaha mencegah kekerasan daripada terus berleluasa.Pejabat berita Rohingya menyebut, para pelaku menghancurkan masjid, madrasah diniyyah dan membunuh kaum muslimin yang berusaha mempertahankan rumah dan kehormatan mereka. Pejabat berita itu menambah, pihak polis dan agensi antihuru hara hanya menyaksikan serangan tersebut tanpa melakukan usaha untuk mencegah perkara itu dengan alasan banyaknya jumlah pelaku kejahatan tersebut. Maklumat yang diperoleh menunjukkan bahawa lebih 70,000 muslim tinggal di kawasan Bago. Sementara kelompok ekstrimis Budha yang lain menghancurkan masjid, kedai dan membunuh muslimin di desa Taok, wilayah Shan. Masjid yang berada di wilayah Shan dibangunkan oleh Muslim Turki sejak 260 tahun lalu.[usamah/imo].

  
Semoga Allah, memelihara keselamatan saudara kita di Myanmar...
Read more...

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...