13 April, 2013

Innalillahi, serangan udara rejim Syria terbaru membunuh 12 orang awam...

IDLIB (Arrahmah.com) – Aktivis Syria mengatakan serangan udara pengecut yang dilancarkan oleh pasukan rejim telah menewaskan paling kurang 12 orang awam syria. Pasukan pemerhati Syria untuk Hak Asasi Manusia (SOHR) yang berpangkalan di London mengatakan serangan udara menghentam kota Saraqeb di daerah Idlib pada hari Sabtu (13/4/2013), berita Al Arabiya mengutip laporan AP.SOHR menyatakan bahawa empat daripada korban yang meningggal dunia adalah anggota daripada keluarga yang sama. Serangan udara merupakan salah satu bentu ikrar rejim Syria dalam perang yang telah berlangsung selama dua tahun itu. Serangan udara ini sering dilancarkan sebagai “hukuman” atas kemenangan yang diraih oleh Mujahidin Syria. Awal minggu ini, Human Rights Watch (HRW) mengatakan pemerintah Syria pimpinan Assad telah melakukan kejahatan perang dengan melancarkan serangan udara yang disengajakan terhadap orang awam. Sejak musim panas, menurut HRW, paling sedikit 4,300 korban telah dicatatkan dalam serangan udara Assad. (haninmazaya/arrahmah.com)

 

Semoga Allah melaknat rejim Bashar al-Assad...
Read more...

Dengar kata Thaghut atau kata Ustaz?

ألمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُوا بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ وَمَا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَنْ يَتَحَاكَمُوا إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُوا أَنْ يَكْفُرُوا بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَنْ يُضِلَّهُمْ ضَلَالًا بَعِيدًا
“Apakah kamu tidak memperhatikan orang-orang yang mengaku dirinya telah beriman kepada apa yang diturunkan kepadamu dan kepada apa yang diturunkan sebelum kamu? Mereka hendak berhakim (meminta keputusan) kepada thaghut, padahal mereka telah diperintah mengingkari thaghut itu. Dan syaitan bermaksud menyesatkan mereka (dengan) penyesatan yang sejauh-jauhnya. (QS : An Nisaa : 60)

Prof Madya Dr. Asri: "Tanggungjawab orang Islam Kelantan adalah mempertahankan negeri ini..."


Ustaz Dr Zaharan Mohamed: "HARAM menukar kerajaan yang memerintah kalian sekarang".Ustaz Azhar Idrus: "Siapa yang memberi undi untuk menjatuhkan kerajaan Islam, maka dia menempah tiket ke NERAKA..."Tuan Guru Haji Salleh: WAJIB sokong PAS" 

Laknat Allah kepada orang yang mempersenda ulama dan agama...
Read more...

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...