16 March, 2013

Pra-PRU13: Enam Tokoh Imam Muda pilih UMNO...

...sebagai parti pembangkang selepas PRU13.

KUALA LUMPUR: Seramai enam tokoh Imam Muda mengisytiharkan sokongan kepada PAS sempena Xpresi Ulama Muda Haraki yang berlangsung di Maahad Ehya Asy Syarif Gunung Semanggol, Perak. Setiausaha Dewan Ulamak PAS Pusat, Dr Khairudin Aman Razali mengumumkan perkara itu di pentas expresi tersebut. Mohd Fakhrurrazi Hussin mewakili 6 orang Imam Muda berucap dan menyatakan sokongan mereka yang tidak berbelah bahagi dan berikrar akan turut membantu perjuangan Islam sehinggalah bumi Allah dapat diimarahkan dengan syariat-Nya. Selain Mohd Fakhrurrazi (IM Fakhrul), lima lagi Imam Muda berkenaan ialah Khairul Azhar Ghazali (IM Azhar), Abdul Fattah Ridzwan (IM Fatah), Syed Faris Syed Roslan(IM Faris), Megat Mohd Zahid Megat Azmuddin (IM Megat) dan Fakhrulrazi Ibrahim ( IM Ar Razi) Pilihan raya Umum ke-13 menjadi turning point untuk melakukan perubahan dalam negara kita dan Ulama Muda Haraki akan Memacu Kebangkitan dan Memimpin Perubahan. Insya Allah seorang lagi tokoh ulama muda negara kita akan turut menyatakan sokongan kepada perjuangan suci ini pada sebelah malam sempena Pentas Ulama Haraki di tapak program yang sama.


Sumber berita di sini.

Bekas penyampai dan penerbit rancangan Radio Institut Kefahaman Islam Malaysia (Ikim.fm), Ustaz Zamri Zainal Abidin juga dilaporkan telah mengisytiharkan diri menyertai PAS pada majlis ceramah sempena Xpresi Ulama Muda Haraki di Maahad Ehya Asy Syarif di sini, malam tadi. 

Bulan juga pilihan di hati...
Read more...

Pra-PRU13: Berita buruk dan berita baik... 

He...he......
Read more...

Pengorbanan yang agung...

Seorang ibu sanggup meninggalkan anak mereka untuk menjadi Mujahidah Islam bagi mempertahankan agama Islam sanggup bermati-matian untuk Agama Allah taala di Syria untuk menghapuskan musuh Islam iaitu tentera Basyar,Yahudi, Syiah dan sekutu-kutunya yg memusuhi Islam di mana saja mereka berada.Dalil Al-Quran : Dan apakah yang menghalang kamu (maka kamu) tidak mahu berperang pada jalan Allah (untuk menegakkan agama Islam) dan (untuk menyelamatkan) orang-orang yang tertindas daripada kaum lelaki, perempuan dan kanak-kanak, iaitu mereka yang selalu (berdoa dengan) berkata "wahai Tuhan kami, keluarkanlah kami dari negeri ini, yang penduduknya yang zalim, dan jadikanlah bagi kami daripada pihak-Mu seorang pemimpin yang mengawal (keselamatan agama kami), dan jadikanlah bagi kami daripada pihak-Mu seorang pemimpin yang membela kami"- AnNisaa' 75.

Sumber: FB Isu Politik Semasa

 

Ya Allah, pertemukanlah anak dan ibu ini kembali...
Read more...

Pra-PRU13: Rosmah mahu dilihat berbeza...

"Aku First Lady of Malaysia mestilah berbeza dengan rakyat jelata" mungkin itulah kata-kata di hati Big Mama ketika menyarung telekung untuk bersolat.

Aku lain...
Big Mama rajin beribadat...


Big Mama suka menderma...


Big Mama juga suka berhibur dan minat seni...Big Mama minat sukan...

Big Mama seorang intelektual tau...


Dr. Rosmah Mansor

Ramai orang suka Big Mama...
 

Hebat-hebat...
Read more...

Pra-PRU13: UMNO akan meninggalkan kita...

Ada orang kata UMNO telah pun menempah kerandanya sebagai persediaan menghadapi kekalahan dalam PRU13...


Kain kapan juga telah membaluti tubuh badan UMNO...Batu nesan sudah pun dipacak...Apa kata Tengku Razali Hamzah dalam hal ini...


Sebelum ini Tunku Abdul Rahman juga berkata begitu...Rayuan UMNO untuk terus hidup, tidak lagi diendahkan oleh rakyat...

Selamat bersemadilah UMNO...pergi selama-lama...


Pergi...
Sekian... 

Mamposlah kau UMNO secara terhormat...
Read more...

Keajaiban Allah: Kelahiran di bumi Gaza naik mendadak...

Hidayatullah.com—Keajaiban selalu datang di bumi Ribath dan tanah jihad Gaza. Data terbaru yang dikeluarkan oleh kerajaan Palestin di Gaza menyebutkan bahawa jumlah kelahiran baru di Gaza sepanjang bulan Februari lalu mencapai 3,691 kelahiran baru. Dalam keterangannya pada hari Khamis (14/03/2013) pihak kerajaan menyatakan bahawa antara bayi yang lahir tersebut sebanyak 52.83% adalah bayi laki-laki atau sejumlah 1950 bayi, dan 47.16% adalah bayi perempuan atau 1741 bayi.Dikutip daripada Pusat Maklumat Palestin (PIC), di Gaza sepanjang bulan Februari lalu hampir setiap harinya lahir 131 orang bayi. Laporan menyebutkan, jumlah kematian di Gaza sepanjang bulan Februari mencapai 272 kes kematian, 59.93 % adalah laki-laki atau 163 orang. Sementara jumlah kematian dalam kalangan wanita mencapai 40.07 % atau 109 orang wanita. Atau sekitar 9 kes kematian setiap harinya sepanjang Februari lalu.

Bayi-bayi generasi baru yang lahir di Gaza sebelumnya, pada bulan Desember 2012, Kementerian Dalam Negeri mengumumkan, bayi yang baru lahir pasca serangan Zionis-Israel bulan November di Jalur Gaza mencapai 4,110 lahir, termasuk 2,082 bayi laki-laki dan 2,028 bayi perempuan. Artinya, sekitar 137 kelahiran setiap hari pada bulan itu. [Baca: Subhanallah, 180 Syahid, 1197 Generasi Baru Palestina Lahir!] Badan catatan awam Gaza kala itu mencatat, telah terjadi 1,384 kelahiran. Sementara di Khan Younis terjadi 887 kelahiran, di bahagian utara tercatat sekitar 726 kelahiran dan di daerahTengah tercatat 582 kelahiran serta di Rafah tercatat 528 bayi baru lahir.

Seperti diketahui, dalam perang Hijarah As Sijjil (Perang Batu Neraka) selama lapan hari (antara 14 - 21 November-2012),  180 orang telah syahid. 40 antaranya adalah anak-anak. Di samping itu, sekitar 1,390 orang luka-luka dengan berbagai keadaan. Namun rupanya Allah mengganti generasi baru dengan 1,197 bayi lahir dengan 150 kelahiran setiap harinya. Kini, Allah kembali menambah generasi baru mereka.*

Wallahualam.
 

Kelahiran para mujahid...
Read more...

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...