17 April, 2013

Fox News : Seruan membunuh semua muslim Amerika Syarikat

Tidak lama sesudah terjadinya dua letupan di Boston, Amerika Syarikat, media sayap kanan, milik jaringan Zionis Fox News, menyerukan semua Muslim di Amerika Syarikat dibunuh. Erik Rush, seorang penganalisis yang biasa di Fox News, menyerukan seluruh Muslim dibunuh, dan ini merupakan sebuah pernyataan yang sangat "sarkastik" yang dipost melalui Twitter.Erik Rush, penganalisis dan pengulas di Fox News, nampaknya menyalahkan dan menuduh ekstremis Islam dengan terjadinya letupan ketika berlangsungnya pesta marathon. Kejadian itu membunuh sekurang-kurangnya tiga orang awam, dan lebih 100 orang mengalami luka-luka ringan dan serius. Pengguna Twitter lainnya bertanya, "Apakah yang melakukannya sudah pasti muslim?" - Kemudian, Rush menjawab: "Ya, mereka jahat. Mari kita bunuh mereka semua.." Kemudian, Rush menyatakan melalui tweet-nya yang menggunakan kata yang sangat "sarkastik", namun dia telah menghapus postingannya itu pada pagi ini.

Bom "Pressure Cooker" yang ditemui

Tweet tersebut menarik banyak maklum balas daripada pengguna Twitter yang kebanyakannya melahirkan rasa terkejut dan marah pada tweet itu. Rush menerima banyak kritikan dengan serangkaian maklum balas  daripada pengguna tweeter lainnya. Letupan bom di Boston menarik perhatian media antarabangsa. Insiden itu memenuhi halaman depan surat khabar. The Daily Telegraph memilih judul "Bom Pembunuhan Ketika Maraton", sementara The Sun memilih judul, "Marathon Pembunuhan".  Pihak berkuasa di Amerika Syarikat menggambarkan insiden itu sebagai satu tindakan pengganas. Meskipun belum mengenal pasti siapa di sebalik letupan itu, Presiden Obama berjanji bahawa mereka yang terlibat dalam pemboman itu "akan merasakan hukuman yang berat dan keadilan", ujarnya..

Kesan ledakan bom di Boston

Setidaknya 128 orang cedera dan dirawat di hospital setelah insiden itu, dan sebanyak 8 orang dalam keadaan tenat. Pihak polis sedang mengadakan pemantauan di London yang juga akan mengadakan Marathon, pada hari Ahad yang mendatang. Maraton antarabangsa berikutnya akan dilangsungkan di London. Tetapi, kerana bom yang membunuh tiga orang dan lebih 100 orang yang cedera, kemungkinan pemerintah Inggeris akan menunda program berkenaan. Namun, kemungkinan pelaku pengeboman di Boston itu adalah rakyat Amerika sendiri seperti yang berlaku pada tahun l995. Ketika itu Mc Veigh telah dikenal pasti meledakkan pejabat pemerintah persekutuan di Oklahoma yang mengakibatkan kematian 168 orang. Di Amerika Syarikat sekarang banyak "orang gila", akibat krisis ekonomi, dan pelantikan Presiden Barack Obama membuatkan orang-orang kulit putih merasa terhina, dan mereka melakukan kejahatan yang tidak dapat diramal, seperti yang dilakukan Mc Veigh, dan sejumlah kes kebelakangan ini seperti pembunuhan di sebuah sekolah dan di panggung wayang. Semoga mereka ditimpa mala petaka hasil kebiadaban mereka yang selama ini mereka lakukan terhadap negara lain.


 
Ya Allah hancurkan kuffar Amerika...
Read more...

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...