07 February, 2013

Gangnam Gaza Style...

Hidayatullah.com—Berada dalam keadaan hidup yang sukar di bawah penjajahan Zionis Yahudi tidak harus terus dihadapi dengan tangisan. Sekumpulan pemuda di Jalur Gaza kreatif menggunakan telefon bimbit berkamera milik mereka untuk menunjukkan kesulitan hidup rakyat Palestin secara ringan dan lucu melalui tarian populer Gangnam Style. “Gangnam Gaza Style” meniru tarian yang ditampilkan oleh penyanyi Korea Selatan, Psy, namun sarat dengan pesanan. “Sekumpulan pemuda Palestin membuat klip video Gangnam Style ini untuk menzahirkan kesulitan di Gaza.Belum ada orang yang melakukan hal seperti ini. Kami berharap dapat menzahirkan masalah-masalah di Gaza melalui cara yang sederhana seperti ini,” kata ketua kumpulan Muhammad Barakat kepada Reuters TV yang dikutip Al-Arabiya (5/2/2013).

“Pesanannya adalah tentang penderitaan kami, para tahanan, pengangguran dan pelbagai masalah lain,” kata Walid Afghani, salah seorang anggota kumpulan itu. Seperti tergambar dalam video mereka, kesulitan-kesulitan warga Palestina ditunjukkan dengan cara lucu. Misalnya, setelah mengelilingi kereta, para pemuda itu terpaksa mendorong kendaraan mereka karena kehabisan petrol, sambil meniru gerakan Gangnam Style ala Psy. Sesampainya di SPBU, ternyata petrol yang mereka perlukan kosong. Akhirnya mereka menaiki keldai, yang kemudian juga mogok. Di ponggong keledai pula tertulis “No Fuel” (tidak ada bahan bakar).

Mereka kemudian beramai-ramai menuju mesin ATM, tetapi ternyata wangnya tidak ada. “Peralatan kami sederhana. Kami menggunakan kamera telefon untuk membuat rakaman video itu. Kami juga lemah dalam penyuntingan, dan pengarahan video. Alhamdulillah kami mampu menyampaikan mesej ke seluruh dunia menggunakan telefon bimbit kami,” kata Barakat. Shantal seorang jurnalis wanita Itali yang mengunjungi Jalur Gaza untuk melihat penampilan kumpulan itu. “Lucu, jadi anda boleh menikmati saat menyaksikannya, tetapi pada saat yang sama mereka menyampaikan pesanan yang mantap,” kata Shantal.

Menurut perkiraan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, angka pengangguran di Jalur Gaza mencapai lebih 40%, sementara pakar ekonomi setempat mengatakan 60%. Jalur Gaza merupakan kawasan yang paling padat pendudunya di dunia. Dengan keluasan hanya 365 kilometer persegi, Jalur Gaza menampung penduduk lebih dari 1.7 juta orang. Bukan hanya itu, daerah pesisir pantai itu dipagar dari laut, darat dan udara oleh Zionis Yahudi. Pemerintah Israel dengan pagarnya itu hampir mematikan seluruh sendi perekonomian Gaza, yang sampai saat ini masih bergantung pada  jalur terowongan bawah tanah ke Mesir untuk memasukkan barang keperluan mereka.

Setelah berjaya dengan video pertama yang menggunakan kamera telefon bimbit, para pemuda itu sedang membuat versi kedua dengan sebuah kamera video kecil. Dengan cara ringan dan lucu itu, mereka berharap bisa menyampaikan keadaan masyarakat Palestin dengan cara sederhana dan berbeza. 
Hebat Gangnam. Boleh sampai ke Gaza...
Read more...

Tahanan Palestin berjaya menghamili isteri mereka...

Hidayatullah.com, 7 Februari 2013:
Seorang doktor pakar kesuburan Palestin mendakwa telah menggunakan sperma beberapa tahanan Palestin di penjara-penjara Zionis Israel untuk membantu isteri mereka memiliki anak. Sperma para tahanan itu berhasil diseludup keluar, dan setakat ini lima wanita telah hamil. Doktor tersebut memberitahu meskipun peluang untuk berjumpa tahanan adalah sukar, tetapi usaha ini tidak mustahil.


Terdapat sekitar 4500 warga Palestin berada di penjara-penjara Zionis Israel.  Mereka menjalani hukuman demi perjuangan. Antara kesalahan yang dilakukan adalah melontar batu terhadap tentara penjajah Israel. Ada sejumlah isteri mereka berkeinginan untuk hamil meskipun suami dalam keadaan ditahan, bahkan dalam jangka waktu yang lama. Sementara para tahanan dilarang dikunjungi isteri atau suaminya. "Kami para isteri akan menjadi tua, dan kemungkinan memiliki anak semakin menipis," kata Rimah Silawi, 38 tahun, dalam berita The Australian, Khamis (7 Februari 2013). Ia telah hamil satu bulan setelah menjalani perawatan IVF yang menggunakan sperma suaminya di penjara itu. Suaminya, Usamah, sedang menjalani hukuman penjara seumur hidup kerana membunuh seorang Israel dan tiga orang Palestin yang bersekongkol dengan tentera Israel di Tebing Barat, Jenin, 22 tahun yang lalu.


Dr Salim Abu Khaizaran dari Pusat Razan untuk IVF di kota Tebing Barat, Nablus, mengatakan, ia telah mengumpulkan 40 sampel, dan isteri 22 tahanan telah menjalani perawatan IVF. Lima telah berjaya, termasuk seorang wanita yang melahirkan bayinya awal tahun ini. Dia mengatakan, tahap kejayaan adalah rendah karena kesulitan dalam menyimpan dan mengangkut sampel. Di negara-negara Barat tahap kejayaan IVF di sekitar 25 peratus dalam keadaan hospital dan penjagaan yang ideal. Abu Khaizaran mengatakan, ia memberikan khidmat percuma demi solidariti kepada para tahanan. "Para isteri tahanan menderita. Mereka merasa sepi karena suami mereka berada di belakang jeriji besi, beberapa tahanan bahkan menghabiskan seluruh hidup mereka di sana. Mereka sangat ingin memiliki anak yang dapat membuat kehidupan mereka berbeda,"kata Abu Khaizaran.

Mereka mengatakan sampel biasanya dibawa keluar dalam tabung ubat titisan mata. Isteri seorang tahanan mengatakan, suaminya menyembunyikan sampel dalam pakaian yang diizinkan untuk diberikan kepada pengunjung. Sampel itu kemudian segera dibawa ke klinik untuk dibekukan. Selang waktu sekitar 4 jam. Dia tidak ingin identiti dirinya diketahui karena takut suaminya akan dihukum. Pihak berkuasa penjara Israel mengatakan, dakwaan Abu-Khaizaran itu mustahil terjadi. "Kami memiliki keraguan para tahanan memiliki kemampuan seperti itu, keadaan yang ada dan alat-alat yang mereka miliki, serta tingkat penjagaan di penjara," kata juru bicara Sivan Weizman.

Seorang ahli kesuburan bebas mengatakan, usaha itu tidak mustahil. Dr Jennifer Kulp Makarov dari Maimonides Medical Center di New York mengatakan, sperma mampu bertahan selama beberapa jam di luar tubuh, dan perawatan IVF hanya memerlukan "beberapa sperma " untuk berjaya. Sampel rata-rata memiliki 40 juta sperma,” katanya. "Itu mungkin terjadi," kata Kulp Makarov. "Setelah berjaya, anda masih akan memiliki beberapa juta (calon) lagi." Para peguam Palestin yang mengunjungi tahanan mengatakan, keadaan para tahanan memang teruk, tetapi tidak mustahil untuk menyeludupkan sperma keluar dari penjara-penjara Israel. Meskipun para tahanan dipisahkan daripada pengunjung mereka dengan penghalang kaca, anak-anak diperboleh memeluk ayah mereka dan berpotensi membawa barang keluar. Para penjaga penjara yang bersimpati juga mungkin bersedia memberikan bantuan. "Jika Anda dapat menyeludup telefon ke penjara, sudah tentu anda dapat membawa keluar sperma," kata peguam Mahmoud Hassan.
Ya Allah balaslah penderitaan mereka dengan kenikmatan di akhirat...

Read more...

Jilbab dipermainkan oleh kafir anti-Islam di Amerika Syarikat...

REPUBLIKA.CO.ID, WASHINGTON -- Chris Coleman, Datuk Bandar Minnesota, Amerika Syarikat, meminta polis St Paul bertindak ke atas seorang anggota polis yang mempermainkan umat Islam. Kontroversi ini bermula daripada tweet yang dikirim oleh Mukhtar Ibrahim,  seorang jurnalis dari Washington DC.


Beliau menyerahkan sebuah gambar kepada pihak polis St Paul. Gambar itu menunjukkan seorang lelaki memakai jilbab berwarna merah jambu. Digambarkan ia sedang menggunakan telefon bimbit. Namun, ia tidak menggenggam telefon itu dengan tangan, tetapi dengan jilbabnya. Di dada lelaki tersebut terlekat tag yang bertulis sasaran operasi yang berasal dari Somalia.

"Saya sendiri akan menangani masalah ini," komen Coleman seperti yng diambil oleh Star Tribune, Rabu (6 Februari 2013). Secara berasingan komuniti Muslim menganggap kes ini sebagai mengancam hidup beragama yang terbina dengan baik di St Paul. "Saya benar-benar tidak sanggup melihat gambar itu. Identiti kami bukanlah untuk dipermainkan dan hal itu bukan menjadi masalah jika ia berbentuk karikatur," kata Bile Ramla, warga Muslim Minneapolis. Pengarah Dewan Hubungan Amerika-Islam (CAIR) Minnesota, Lori Soraya, menyatakan insiden ini bukanlah yang pertama kali terjadi. Pihak polis perlu bertindak tegas. "Kita semua sedang menghadapi masalah serupa yang berulang. Hal yang seumpama ini akan terus berlanjutan jika tidak ditangani dengan cepat," kata beliau. Di dunia maya, pemilik akaun Twitter mengecam kes itu dengan menggunakan hashtag #CultureNOTCostume. "Tidak lucu, mengejek identiti budaya seseorang," kata salah seorang pemilik akaun.

 
Orang-orang kafir akan terus membenci umat Islam. Itu suatu hakikat...
Read more...

Kedatangan Ahmad Neejad ke Mesir disambut dengan lemparan kasut

KAIRO (Arrahmah.com) – 6 Februari 2013
Presiden Iran Mahmoud Ahmad Neejad disambut dengan sinis dan cacian pada kunjungan pertamanya ke Mesir pada hari Selasa (5 Februari 2013). Selain itu, Ahmad Neejad juga disambut oleh kasut yang dilempar oleh beberapa penunjuk perasaan. Kunjungan pertama Ahmad Neejad ini bertujuan untuk “mempererat” hubungan dengan Mesir sejak terpilihnya Presiden Muhammad Mursi pada bulan Jun tahun lalu. 


Ketika Ahmad Neejad tiba di Kairo, sejumlah penunjuk perasaan Muslim Sunni menzahirkan kemarahan mereka atas kedatangan pemimpin negara yang mendukung rejim Nushairiyah Bashar Assad yang sedang memerangi kaum Muslimin di Syria. Di tengah-tengah sambutan rasmi dan protes oleh para penunjuk perasaan, seorang daripada mereka melemparkan kasutnya ke arah Ahmad Neejad. Satu video yang dirakam oleh juru kamera Turki, yang disiarkan oleh Russia Today, menunjukkan seorang pemuda menjerit mengecam Ahmad Neejad dan berusaha memukul kepala Ahmad Neejad dengan Kasut.Menurut laporan Khaama Press, akibat insiden itu Ahmad Neejad terpaksa dilarikan ke sebuah masjid tua di pusat kota Kairo. Kemudian para penunjuk perasaan membuat halangan di gerbang utama Al-Azhar sambil mengangkat kasut mereka, seolah-olah mengancam Ahmad Neejad. (siraaj/arrahmah.com).
Celakalah kamu wahai Syiah...

Read more...

Mujahidin Syria semakin menghampiri kemenangan...

ALEPPO (Arrahmah.com) 7 Februari 2013– Mujahidin Jabhah Nushrah semakin memperhebat pengepungan dan penyerangan terhadap Bandar Ketenteraan Nairab di Kota Aleppo. Pertempuran-pertempuran sengit dan penembakan mortar semakin kerap dilakukan oleh mujahidin. Dalam perkembangan terbaru perang pengepungan Bandar Ketenteraan Nairab di Aleppo, mujahidin berjaya menembak jatuh sebuah pesawat tempur jenis L 39, menghancurkan empat kereta kebal dan enam trak tentera, serta menewaskan banyak tentara rejim Syria.


Segala puji bagi Allah Yang Maha Besar lagi Maha Tinggi. Salawat dan salam senantiasa dilimpahkan kepada orang yang senantiasa tersenyum lagi hebat berperang, nabi kita Muhammad s.a.w., juga kepada keluarga dan semua sahabat. Amma ba’du. Para perwira mujahidin Jabhah Nushrah masih terus menuliskan dengan tetesan darah mereka pertempuran-pertempuran paling indah di Aleppo, di mana mujahidin Jabhah Nushrah membersihkan desa Duraiwinah daripada gerombolan-gerombolan pasukan rejim Nushairiyah dalam rangkaian percubaan untuk menguasai Bandar Ketenterran Nairab.


Dalam rangkaian pertempuran-pertempuran terbaru untuk mengetatkan pengepungan terhadap Bandar Ketenteraan Nairab, telah dilaksanakan operasi-operasi seperti yang berikut:

1. Menyerang bandar dengan sejumlah mortar, pada tarikh 12 Januari 2013.

2.Menyerang bandar dengan sejumlah rudal Faishal I, hasil pengeluaran dan pengembangan Jabhah Nushrah sendiri, pada tarikh 15 Januari 2013. Semoga Allah menepatkan tembakan mujahidin.

3. Menembak sebuah kereta kebal dengan roket antikereta kebal di hadapan Hospital Duraiwinah pada tarikh 21 Januari 2013. Tembakan itu meledakkan dan membakar kereta kebal, menewaskan seorang tentera rejim dan melukai dua tentara lainnnya. Taghut tidak berhasil mengeluarkan para korban, segala puji hanya bagi Allah.

4. Menembak sebuah kereta kebal BMP dengan roket RPG pada tarikh 23 Januari 2013. Tembakan itu berhasil melumpuhkan kereta kebal, segala puji hanya bagi Allah.

5. Menembak mati seorang sniper tentera rejim Nushairiyah yang sedang mengintai mujahidin, pada tarikh 23 Januari 2013.

6. Keributan dan perselisihan antara para tentara rejim Nushairiyah terjadi dalam kompleks Hospital Duraiwinah dan mujahidin berjaya mencuri perbualan mereka melalui walki-talkie, disebabkan oleh pengepungan dan serangan mujahidin terhadap pasukan rejim Nushairiyah dalam kompleks Hospital Duraiwinah, tarikh 23 Januari 2013. Segala puji hanya bagi Allah.

7. Menembak mati dua tentara yang berada di atap hospital sakit jiwa di desa Duraiwinah, tarikh 24 Januari 2013.

8. Menembak bangunan tempat tinggal sniper tentera dan tentara yang menggunakan senapang mesin PKC dengan beberapa mortar. Tembakan mortar tepat mengenai sasaran, segala puji hanya bagi Allah, pada tarikh 28 Januari 2013.

9. Mujahidin bergerak maju ke desa Duraiwinah dan menyisir bangunan-bangunan tempat bertahan tentara-tentara rejim Nushairiyah. Setelah mendapat maklumat yang sah bahawa tentara rejim berada dalam sebuah bangunan, maka mujahidin menyelinap dan menerobos sehingga dapat mendekati bangunan, memasang bom dan meledakkannya untuk membunuh tentara musuh dan membuat lubang agar mereka boleh menyerang masuk ke dalam bangunan. Pada ledakan bom kedua, terdengar jeritan para tentara rejim dalam bangunan akibat luka parah dan mereka berteriak meminta pertolongan perubatan. Maka mujahidin memberikan pertolongan perubatan dengan cara mereka sendiri, dengan melemparkan granat-granat yang menghentikan jeritan mereka dan menyembuhkan luka parah mereka! Segala puji hanya bagi Allah. Pada keesokan harinya mujahidin menyerbu masuk dan berhasil menguasai bangunan itu setelah tentara-tentara rejim melarikan diri tanpa menghiraukan apa-apa selain keselamatan nyawa mereka sendiri. Segala puji hanya bagi Allah. Serangan ini terjadi pada tarikh 28-29 Januari 2013.

10. Menyerang konvoi kendaraan tentera yang terdiri daripada empat kereta kebal dan beberapa trak yang berangkat dari markas-markas pertahanan menuju Bandar Kententeraan Nairab sebagai pasukan bantuan senjata bagi tentara rejim yang dikepung mujahidin dalam kompleks Bandar. Mujahidin mengepung konvoi pasukan bantuan ketenteraan tersebut di Tal ‘Abur, barat desa Sufairah. Pengepungan mujahidin berjaya menghancurkan dua kereta kebal dan enam trak tentera yang penuh senjata. Dengan demikian bantuan tentera terbaru untuk Bandar Ketenteraan Nairab berjaya dipatahkan dan pengepungan semakin diperhebat. Segala puji hanya bagi Allah. Serangan ini terjadi pada tarikh 28 Januari 2013.

11. Menembak jatuh pesawat tempur jenis L 39 dengan senapang mesin berat MT kaliber 23 mm. Segala puji hanya bagi Allah. Serangan ini terjadi pada tarikh29 Januari 2013.

Allah Maha Melaksanakan urusan-Nya akan tetapi kebanyakan manusia tidak memahaminya.


 
Alhamdulillah...
Read more...

Potong = Sunat

Masyarakat Tiong Hua yang malas mendalami bahasa Melayu akan mudah tersasul makna sesuatu perkataan. Salah satu perkataan yang selalu disalah anggap oleh masyarakat Tiong Hua ialah potong. Apabila disebut potong, terus tergambar di kepala mereka "khatan" yang sering disebut orang melayu sebagai sunat. Lidah mereka keras untuk menyebut perkataan sunat. Lantas, bagi memudahkan sebutan maka, mereka lebih suka mengguna perkataan "potong" yang mereka anggap sebagai bahasa pasar bagi "sunat". Apabila bahasa pasar "potong" ditukar kepada bahasa baku "sunat", maka inilah jadinya...


Kamus Dewan Edisi IV:
Khatan sunat (memotong kulup); berkhatan bersunat, bersuci, potong kulup: orang Islam ~ sewaktu masih kecil lagi; mengkhatankan menyunati: biasanya diadakan kenduri apabila ~ anak; perkhatanan perbuatan (upacara) berkhatan.

Ish...ish...ish..
Read more...

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...