21 January, 2013

Manusia Berhati Binatang...

KUANTAN - Seorang gadis berhati binatang bertindak kejam dengan membungkus dan mencampakkan bayi luar nikah yang dilahirkannya ke dalam tong sampah, di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HOSHAH), kira-kira jam 12.30 tengah malam, Sabtu lepas.


Menurut Ketua Polis Daerah Temerloh, ACP Aziz Salleh, gadis yang berusia 24 tahun itu berasal dari Pasir Puteh, Kelantan dan dipercayai bekerja di sebuah pasar raya di Temerloh. Dia dikatakan dibawa ke HOSHAS oleh rakannya selepas mengadu sakit perut.

Sumber berita di sini

 

Masya-Allah, kejamnya...
Read more...

Bergurau Tidak Bertempat...

Betapa rendahnya tahap kesedaran sosial segelintir rakyat Malaysia. Dalam hal yang serius seperti rompakan, kebakaran dan kehilangan anak dijadikan bahan gurauan.

Rabu lepas, sepasang suami isteri telah kehilangan anak mereka di Jalan Putra Mahkota, Putra Heights. William Yau Zhen Zhong telah gagal ditemui selepas dipercayai keluar dari kenderaan untuk mencari ibu bapanya yang singgah di sebuah kedai barangan elektrik di situ.

Adik Zhen Zhong

Susulan daripada itu, pelbagai panggilan dan khidmat pesanan ringkas (SMS) yang diterima ibu bapa kanak-kanak terbabit daripada beberapa pihak tidak bertanggungjawab. "Baru-baru ini ada pihak yang membuat panggilan telefon dan meminta wang tebusan daripada ibu bapa kanak-kanak berkenaan. Apabila ditanya berhubung kanak-kanak itu, panggilan dimatikan dan disusuli pula SMS yang mengatakan mereka berbuat demikian hanya sekadar main-main.

 "Ini kes budak hilang, kenapa perlu dibuat bahan mainan, tolong jangan menghubungi ibu bapa kanak-kanak ini jika tiada keperluan. Kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan tegas ke atas mereka yang melakukan perkara seperti ini," kata Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor ACP Rosli Mohd Isa ketika ditemu bual.

Sumber berita: di sini 

Semoga Allah memelihara anak kecil ini...
Read more...

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...