09 March, 2013

Pra-PRU13: Akhlak mulia Zulkifli Noordin

Siapa tidak kenal Zulkifli Noordin. Dia merupakan ahli Parlimen Kulim dan juga Naib Presiden PERKASA. Dia sangat terkenal sebagai seorang pejuang agama (murtad) dan kaum (Melayu) di Malaysia selepas dilucutkan keahliannya dalam Parti Keadilan Rakyat, sehingga pernah mendakwa PAS telah kafir kepada Allah di sini.


Ketinggian akhlak Zul Kulim, iaitu nama singkatan popular beliau jelas terserlah dalam penulisannya di blog beliau di sini.  Beliau juga aktif menyalurkan maklumat dan pandangan beliau menerusi twitter. Yang terkini ialah tentang Anwar Ibrahim yang digambarkan sebagai seorang biseksual tegar.


Inilah sebenarnya "haiwan" atau "syaitan" bertopengkan manusia yang kononnya memperjuangkan akidah tetapi tidak faham langsung tentang hukum qazaf dan yang menjual ayat-ayat Allah dengan harga yang sedikit demi untuk sekelumit kuasa...

Sumber maklumat di sini.

 

Ya Allah, kau turunkan balasan ke atas manusia yang bernama Zulkifli Noordin dengan balasan yang setimpal...
Read more...

Berbuat baik kepada anak sebelum mereka lahir...

ABU AL ASWAD AD DAULI suatu ketika menyampaikan kepada anak-anaknya,"Aku telah berbuat baik kepada kalian, ketika kalian sudah dewasa, masih kecil dan belum ada." Anak-anak beliau pun menjawab,"Ayah telah berbuat baik kepada kami ketika kami sudah dewasa dan sejak kecil.Tetapi, bagaimana ayah berbuat baik kepada kami ketika kami belum ada?" Abu Al Aswad pun menjawab,"Aku tidak meletakkan kalian di tempat yang kalian menjadi malu karenanya." (Syu'ab Al Iman, 4/273).

Qadhi Abdullah An Nashiri menjelaskan bahwa melakukan perbuatan baik kepada anak sebelum ia lahir dengan memilih ibu yang baik dan mempersiapkan rumah yang suasananya mendukung untuk melakukan kebaikan. (lihat, Mujibu Ad Dar As Salam, hal.121). 

Kebijakan seorang ulama...
Read more...

Kedatangan pejuang Islam dari Amerika dan Eropah...

SYRIA.(voa-islam.com) – Gerakan Salafi di Yordania mengumumkan pada hari Jumat (08/03/13) bahawa sejumlah pejuang dari Amerika dan Eropah berperang di samping batalion – batalion pejuang Syria untuk menentang rezim Bashar.


Seorang wakil, yang menolak disebutkan namanya, di gerakan tersebut berkata “terdapat sejumlah personel daripada saudara kami orang Amerika , Inggeris dan warganegara Eropah lain berperang di kelompok Jabhah An-Nushrah di Syria” katanya. Wakil itu menunjukkan bahawa orang – orang asing tersebut sampai ke Syria dan mengucapkan dua kalimah syahadat kemudian ikut berperang bersama jabhah An-Nushrah. Jabhah an-Nushrah adalah organisasi salafi jihad yang lahir akhir tahun 2011 yang pada bulan – bulan akhir ini semakin kuat dan diakui sebagai kelompok penentang Syria terkuat. Pasukan Bashar Al-Asad amat tertekan oleh personel dan keahlian organisasi jihad ini. Majoriti anggotanya saat ditubuhkan adalah orang Syria yang dulu berperang di Irak, Afghanistan, Chechnya dan lain – lain. Dan Washington telah menempatkan Jabhah an-Nushrah ke dalam daftar organisasi teroris/pengganas antarabangsa.[usamah/imo] 

Allahuman suril mujahidin fi Suriah.
Read more...

Ahlussunah di larang solat Jumaat di Iraq

IRAQ (voa-islam.com) – Jumaat (07/02/13) tentara Iraq menghalang akses jama’ah untuk sampai ke masjid Abu Hanifah An-Nu’man di kota Adhamiyah, tengah Baghdad, untuk melaksanakan solat Jumaat.Koresponden Anatolia mengatakan bahwa pasukan keamanan Iraq pintu masuk ke kota Adhamiyah dengan maksud mencegah masuknya para jama’ah solat Jummat ke masjid tersebut, di mana tempat itu merupakan markas bagi Ahlussunnah di Iraq. Di samping itu, Syaikh masjid berkenaan mengumumkan dengan pembesar suara bahawa solat Jummat dibatalkan setelah pasukan keamanan menghalangi jama’ah untuk sampai ke masjid. Beliau mengingatkan bahawa sikap ini adalah sikap sektarian yang menghalangi Ahlussunnah untuk melakukan solat Jumat. Di tempat lain, ratusan ribu warga Iraq telah berkumpul menunjuk perasaan di Ramadi, Mosul, Kirkuk, Samarra, Fallujah dan daerah – daerah lain untuk melaksanakan solat Jumaat dan menuntut  pemerintahan memenuhi permintaan penuntuk perasaan supaya membebaskan para tahanan dan menghentikan politik sektarian.[usamah/imo].

 

Allahuman suri mujahidin fil Iraq.
Read more...

Pra-PRU13: Jangan percaya gambar "superimpose"

Mustahil Ustaz Azhar Idrus menyokong parti politik yang sesat dan lebih teruk daripada kafir...

"Tak percaya aku!"

"Mustahil"

"Confuse" aku, orang kata PAS Parti Ajaran Sesat...Inipun gambar "superimpose"

Apa-apapun, PAS tetap pilihan di hatiku... 

Ish..Ish...Ish...
Read more...

10 solat tidak diterima Allah

Rasulullah s.a.w. telah bersabda yang bermaksud : “Sesiapa yang memelihara solat, maka solat itu sebagai cahaya baginya, petunjuk dan jalan selamat dan barangsiapa yang tidak memelihara solat, maka sesungguhnya solat itu tidak menjadi cahaya, dan tidak juga menjadi petunjuk dan jalan selamat baginya.” (Tabyinul Mahaarim).Rasulullah s.a.w. telah bersabda bahwa : “10 orang solatnya tidak diterima oleh Allah s.w.t, antaranya:

Orang lelaki yang solat sendirian tanpa membaca sesuatu;
Orang lelaki yang mengerjakan solat tetapi tidak mengeluarkan zakat;
Orang lelaki yang menjadi imam, padahal orang yang menjadi makmum membencinya;
Orang lelaki yang melarikan diri;
Orang lelaki yang minum arak tanpa mahu meninggalkannya (Taubat).;
Orang perempuan yang suaminya marah kepadanya;
Orang perempuan yang mengerjakan solat tanpa memakai tudung;
Imam atau pemimpin yang sombong dan zalim menganiaya;
Orang-orang yang suka makan riba’;
Orang yang solatnya tidak dapat menahannya daripada melakukan perbuatan yang keji dan mungkar.”

Sabda Rasulullah s.aw. yang bermaksud : “Barang siapa yang solatnya itu tidak dapat menahannya daripada melakukan perbuatan keji dan mungkar, maka sesungguhnya solatnya itu hanya menambahkan kemurkaan Allah s.w.t. dan jauh daripada Allah.”

Hassan r.a berkata : “Kalau solat kamu itu tidak dapat menahan kamu daripada melakukan perbuatan mungkar dan keji, maka sesungguhnya kamu dianggap orang yang tidak mengerjakan solat. Dan pada hari kiamat nanti solatmu itu akan dilemparkan semula ke arah mukamu seperti satu bungkusan kain tebal yang buruk.” 

Sesungguh solat mencegah daripada perbuatan keji dan mungkar...
Read more...

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...