24 January, 2013

Kerajaan Perpaduan: Minat Najib yang tak kunjung padam...

Perdana Menteri kita Dato' Seri Najib Tun Razak, pencetus idea glokal untuk mewujudkan Kerajaan Perpaduan, meskipun gagal membentuk Kerajaan Perpaduan antara UMNO dan PAS di peringkat lokal, idea ini terus dicanang ke peringkat global - antarabangsa, iaitu usaha untuk menubuhkan Kerajaan Perpaduan antara Hamas dan Fatah, di Gaza PalestinBerita daripada Utusan Online:

GAZA 22 Jan. - Datuk Seri Najib Tun Razak yang hari ini mencatatkan sejarah sebagai Perdana Menteri Malaysia yang pertama mengadakan lawatan ke bumi Palestin menawarkan bantuan Malaysia untuk menjayakan pelan perdamaian antara Hamas dan Fatah.

Sambil menyatakan Malaysia bersedia melakukan apa juga cara bagi menjayakan usaha itu, Perdana Menteri berkata, tawaran tersebut atas keyakinan hanya melalui perpaduan sahaja keamanan dan kemakmuran akan tercapai.

Walau bagaimanapun, hasrat "murni" Dato' Seri Najib mungkin tidak kesampaian apabila  kunjungan beliau ke Gaza dikecam oleh Presiden Palestine Mahmoud  Abbas.


Kini Kerajaan Perpaduan tajaan Dato' Seri Najib mungkin akan gagal buat kali kedua...

 

Yang untung ialah Nasa dan Zul Kulim yang dapat melancong percuma ke Gaza...


Read more...

Bebalisme: Pertandinigan Karaoke Sempena Maulidur Rasul...

Kita sering dicanangkan oleh pihak tertentu akan pencapaian umat Islam di Malaysia yang dikatakan sering menjadi suri teladan kepada umat Islam di dunia luar sama ada dari aspek kemajuan ukhrawi atau pun kemajuan duniawi.

Namun, apa yang selalu kita lihat dan dengar adalah sebaliknya. Sindrom bebalisme dalam masyarakat Islam terus menjadi penyakit yang sukar diubati. Pelanggaran hukum dibuat secara terang-terangan dan penghinaan terhadap Allah dan rasul-Nya terus dilakukan tanpa penghujung.

Di bawah ini ditunjukkan satu contoh bebalisme dalam kalangan umat Islam.

Penganjur, peserta, penonton dan pemerhati luar yang diam sama-sama berkongsi "saham" ini.

Bebalisme, dunguisme, benakisme, bangangisme, bengapisme, bongokisme, tongongisme, tololisme, dongokisme, baghalisme, bahlulisme, bingungisme, pandikisme, jahilisme, sementungisme, ngongisme, paluisme, hamikisme, goblokisme, pongahisme, bongakisme, congongisme, songorisme dan pandirisme yang masih berleluasa dalam kalangan umat Islam jelas menunjukkan betapa teruknya sistem pendidikan Islam di Malaysia.

Kalau tahun lepas, kita boleh memarahi penganjur bukan Islam yang cuba mempromosi Aidul Adha dengan Perayaan Hantu "Haloween", tetapi kali ini, adakah sesiapa yang berani menegur pihak penganjur program karaoke sempena Malidur Rasul, iaitu Belia 1Malaysia.

   

 

Macam inilah orang bodoh yang selalu dikatakan oleh UAI...


Read more...

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...