18 February, 2010

Aku Pemburu Jin 6


Setiap sesuatu perlu dipelajari, begitu juga ilmu berkaitan dengan jin. Tidak semestinya dengan pandai membaca al-Qur'an, anda sudah boleh diiktiraf sebagai seorang yang arif dalam hal ini. Anda juga belum boleh dinobatkan sebagai Pemburu Jin hanya sekadar anda pernah mengimamkan solat waktu di masjid atau  di surau atau biasa menjadi khatib ketika solat Jumaat. Untuk membolehkan anda memburu jin, syarat ketiga di bawah perlu dipenuhi.Syarat Ketiga: Mengetahui teknik berhadapan dengan syaitan dan jin jahat.
Teknik bertempur dengan syaitan dan jin jahat perlu dipelajari. Seorang muallim, al-hafiz, ustaz, imam, bilal dan lain-lain tidak semestinya mampu berhadapan dengan syaitan dan jin tanpa ilmu pengetahuan yang mencukupi dalam hal ini. Seperti memburu binatang liar di hutan, teknik-teknik pemburuan dan pertempuran perlu dipelajari. Saya secara peribadi berpendapat bahawa "pemburu jin" boleh menjadi satu profesion jika dipelajari secara bersungguh-sungguh, seperti doktor-doktor perubatan moden.


Kita membaca pelbagai teknik digunakan oleh orang-orang terdahulu ketika berhadapan dengan gangguan syaitan dan jin, antaranya:

i. Teknik yang digunakan oleh Rasulullah s.a.w. yang meludah sebanyak tiga kali ke dalam mulut seorang budak yang diganggu jin.
ii. Kisah Imam Ahmad. Ketika itu beliau sedang duduk di masjid. Tiba-tiba datang seorang teman dari istana Khalifah Al-Mutawakkil dan berkata:  "Di rumah Amirul Mukminin ada seorang jariah sedang dirasuk jin. Beliau mengutuskan saya kepada tuan agar sudi berdoa kepada Allah supaya dia sihat semula". Imam Ahmad memberikan sepasang selipar yang terbuat daripada kayu kepadanya dan berkata: "Engkau pergi ke rumah Amirul Mukminin, duduklah dekat kepada jariah dan kata kepada jin itu: "Imam Ahmad berkata kepadamu, yang mana satu yang engkau suka; keluar dari jariah ini atau dipukul dengan selipar ini tujuh puluh kali". Selepas kembali kepada jariah dan membuat apa-apa yang dipesan oleh Imam Ahmad, jin itu berkata: "Aku mendengar dan taat kepada Imam Ahmad. Sekiranya beliau memerintahkan aku keluar dari negeri Iraq ini, tentu aku akan keluar darinya kerana beliau seorang yang taat kepada Allah, sedangkan barang siapa yang mentaati Allah, dia akan ditaati segala sesuatu". Jin segera keluar.

Bersambung 

Read more...

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...