09 April, 2010

Kejahilan Global...


Dalam kita berusaha membenci kaum yahudi zionis, iaitu satu kaum yang dilaknati Allah dari dahulu hingga ke hari kiamat, ada pula pihak yang cuba berbaik-baik dengan haiwan yang bertopeng manusia ini. Mereka membutakan mata dan memekakkan telinga apabila Si Bangsat Yahudi ini menyembelih saudara seagamaan kita di Palestin.


Pihak ini mungkin tidak faham apa-apa yang tertulis di dalam al-Qur'an, walaupun beberapa kali telah "mengkhatamkan" pembacaan kitabullah itu, atau sengaja membantah/menentang amaran Allah azzawajalla.

Al-Maidah: 82 "Sesungguhnya kamu dapati orang-orang yang paling keras permusuhannya terhadap orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik..."

Al-Baqarah: 109 "Sebahagian Ahli Kitab (Yahudi dan Nasrani) menginginkan agar mereka dapat mengembalikan kamu kepada kekafiran, setelah kamu beriman, kerana dengki yang timbul daripada diri mereka sendiri setelah nyata nagi mereka kebenaran..."

Nota:
Al-Qur'an ialah kitab petunjuk bagi manusia untuk menuju jalan yang benar. Keadaan manusia akan selamanya gelap jika tidak diterangi dengan cahaya al-Qur'an. Seperti halnya orang yang berada di dalam suatu ruang tanpa sinaran cahaya, maka ia tidak akan dapat melihat benda-benda di sekitarnya. Begitu juga kehidupan yang kita hadapi tanpa panduan al-Qur'an. Al-Qur'an banyak menjelaskan sifat orang-orang Yahudi, terutamanya dalam aspek akidah, ubudiyah dan sosial.

Tetapi...Apa yang berlaku...


Malah ada yang berkata "Kami tidak boleh hidup tanpa barangan yahudi..."

Nota:
Sabda Rasulullah s.a.w.: "Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia (syaitan) telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikuti mereka dalam perkara-perkara kecil".

Sedang seluruh umat sejagat mengakui wujudnya konspirasi yang diatur oleh syaitan yahudi ini untuk menghancurkan umat Islam, kita pula cuba menafikannya...


Bukan itu sahaja, setiap seorang daripada kita telah menyumbang sebiji peluru...


 ...untuk dibenamkan oleh yahudi keparat ke kepala anak kecil yang tidak berdosa ini...


"Siapakah yang kejam, yahudi atau kita? Siapa yang jahil, yahudi atau kita?"

10 comments:

anismi said...

Salam Babah,

Siapakah yang bersalah ??????

Nida n' Hanafi said...

Tak sanggup melihat gambar kanak2 tak berdosa menjadi mangsa. Perginya dalam keadaan yg sungguh menyayat hati :'-(

najihah said...

Allah..

terkesan saya membaca entry ni..

pm kita patut luangkan masa baca entry babah ni..

:D

Maiyah said...

moga kita bukan dikalagan org yg salah

Mohamadazhan.com said...

salam babah,

benar sekali, umat Islam diperbodohkan oleh Yahudi demi kepentingan mereka, masih ramai lagi yang kabur dan buta ttg ni. sedar lah wahai umat!

terokai seni said...

babah, tu yang dikatakan benci tapi sayang, kutuk depan tapi urut kat belakang

Abd Razak said...

Salam...

Kita boikotkan barangan mereka tapi masjid kita sepi tiada jemaah..apa bezanya, kerana kitak tidak wujudkan rasa gerun di hati mereka...

Anonymous said...

Salam Babah,
Ummi teringat Prof.Dr Azahari,dari UPM memberitahu bahawa beliau pernah tinggal bersama keluarga YAHUDI dalam program "anak angkat". Setiap ahli dalam keluarga YAHUDI ini telah mengamalkan apa yang terkandong dalam Al-QURAAN. Salah satu yang beliau begitu tergaman adalah cara ketua (suami/bapa) membimbing keluarga mereka yang besar.Mereka sangat "protective" untuk keluraga dan bangsa mereka. Setiap waktu makan malam, mereka berkumpul dan telah menjadi rutin untuk setiap ahli keluarga berkumpul.Setiap orang akan berkongsi apa yang mereka lakukan/lalui pada hari tersebut.Pengalaman setiap ahli akan didengar dan di kongsi bersama.Apa yang ingin dikongsi sini ialah kualiti kepimpinan yang telah dicuri oleh YAHUDI.YAHUDI telah mengamalkan untuk kepentingan bangsanya.Setiap seorang YAHUDI ditanamkan sifat jihat YAHUDI yang begitu mendalam sejak dari kecil lagi. Mereka menekan kualiti hidup untuk jihat YAHUDI mereka seperti dibawah
1.Knowledge (wisdom, insight); Setiap orang YAHUDI mesti berilmu, kerana bagin mereka “ILMU” adalah kuasa
2. Taqwa ;Setiap mereka akan menekan sifat taqwa dalam mendapatkan apa yang mereka mahu
3. and bravery; Apa sahaja yang mereka lakukan mereka mestilah berani dan mempunyai sifat “hati Kering”
4. Shura (mutual consultation); Mereka sering merujuk atau mempunyai network yang besar dalam apa jua yang mereka lakukan
5. Spirit of self-sacrifice; Mereka menanam sikap keberanian yang tinggi dan akan buat apa sahaja. Bagi mereka apa yang mereka lakukan adalah “pengorbanan”
6.Sabr (Patience).Mereka menanamkan sikap sabar dalam apa juga yang mereka lakukan sehingga mereka dapat apa yang mereka mahu.
SEBENARNYA MEREKA TELAH LAMA MENGAMALKAN "SATU YAHUDI"

umi_e said...

Salam... sikit masa dulu... banyak barangan di boikot... sekarang dah 'sejuk' dan rasanya kena selalu diingatkan...

greenhall said...

APCO.. asiasoft.. dan bnyk lagi.
semua ni imperial moden.

dan kerajaan BN adalah lembu yg telah dicucuk hidong oleh napolean moden tu.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...